Šta je TechEngine?

TechEngine je pre svega mesto susreta: ovo je platforma na kojoj stručnjaci pronalaze prilike, inspiraciju za inovativne ideje i njihovu realizaciju, eksperti saznaju o digitalnim resursima koji su im na raspolaganju, a talenti imaju šansu da vide kako je raditi za veliku kompaniju poput naše i da upoznaju profesionalce koji mogu postati njihovi mentori.

Kao gigant u svojoj industriji, NIS je taj koji može i želi da stvori plodonosan prostor za inovaciju i okruženje za razvoj različitih naučnih oblasti i savremene tehnologije. TechEngine predstavlja upravo taj ekosistem.

Interakcija na delu

Stvorili smo ovu platformu kako bi se višedecenijsko iskustvo i napredna tehnologija NIS kompanije susreli sa ekspertima i talentima širom zemlje i kroz različite naučne oblasti.

Ovo je način da stvorimo priliku za partnerstva i saradnju: da čujemo vaše ideje, da inspirišemo jedni druge i da vam pružimo podršku u vidu znanja i drugih resursa. Zajedno možemo da stvaramo, da dolazimo do još značajnijih rešenja i da pokažemo šta znači „Budućnost na delu”.

Kako je sve počelo?

Kao aktivni učesnici digitalne transformacije, uočili smo različite potrebe naših korisnika, ali i čitave naše zajednice. Upoznali smo mnoge stručnjake i timove koji inoviraju u različitim oblastima i primetili da korisite iste tehnologije koje koristimo i mi u našem svakodnevnom radu, kao što su IoT, data science, robotika, AI, AR, VR i druge.
To nas je inspirisalo da stvorimo jedinstvenu platformu za razmenu znanja i interesovanja, a takođe i prilike za saradnju i implementaciju novih rešenja. Samo zajedničkim snagama možemo da otkrijemo potencijal energije budućnosti – sa tom idejom 2021. godine nastaje TechEngine.

Naša vizija

Pametan, funkcionalan i zdrav ekosistem inovacija za sve one koji mu pripadaju. Korišćenje i unapređivanje savremene tehnologije kako bi se ostvario njen pun potencijal.

Naša misija

Okupljanje zajednice različitih digitalnih veština, znanja i interesovanja i stvaranje partnerstava zarad generisanja novih ideja i realizacije tehnoloških dostignuća koja će nas voditi ka našoj viziji.

Ko čini našu zajednicu?

TechEngine je namenjen svima onima koji se bave, ili žele da se bave savremenim tehnologijama. Svima kojima su potrebni znanja i resursi koje NIS može da im pruži, i svi oni koji imaju ideju kako bi mogli da doprinesu zajednici kroz našu kompaniju.

To mogu biti timovi stručnjaka koji već imaju razvijenu svoju kompaniju, ideju, startap ili inicijativu, eksperti koji individualno žele da se informišu o tehnologijama koje koristi NIS i ponude svoj doprinos, kao i talenti, studenti i drugi mladi entuzijasti koji vide svoju karijeru u nekim od oblasti koje će doprineti digitalnoj transformaciji naše zajednice.

O kompaniji NIS

NIS je jedan od najvećih energetskih sistema u jugoistočnoj Evropi, a pored toga ima i vodeću ulogu u uvođenju novih tehnoloških rešenja. Kao primer efikasnog poslovanja i održivog razvoja, NIS je kompanija koja postavlja standarde u svojoj industriji. Zato, pored toga što predstavlja jednu od najuspešnijih kompanija i najvećeg budžetskog davaoca u Srbiji, možemo da kažemo da je NIS jedna od ključnih tehnoloških kompanija na ovim prostorima.
Stalni napredak u proizvodnji i istraživanju realizuje uporedo sa brojnim društveno odgovornim projektima kroz koje napreduje čitava zajednica. Projektom TechEngine NIS otvara svoja vrata pojedincima i timovima sa kojima će stvarati nova poglavlja u budućnosti energetske industrije.

Pišite nam!

Udružujući snage najrazličitijih timova i pojedinaca, sa našim kapacitetima i prilikama želimo zajedno da stvaramo Budućnost na delu!